Sidor

lördag 16 juni 2012

Anneli Dalströms Minnesfond


UTMÄRKELSEN 2012

Idag är det sju år sedan vår vän och fallskärmskamrat Anneli Dalström dog i en landningsolycka i Gryttjom. Det var en tung dag för svensk fallskärmshoppning och särskilt tung för hennes familj.


Efter olyckan startades en minnesfond i Annelis namn.
Syftet med fonden är att öka medvetenheten och säkerheten kring fallskärmsflygning. Enkelt sagt är målsättningen att bespara nära och kära innebörden i det telefonsamtal som nådde Annelis föräldrar den ödesdigra försommardagen 2005. Fonden har aktivt stöttat olika engagemang med detta syfte sedan den grundades strax efter Annelis bortgång.

2011 skapades en utmärkelse för att årligen uppmärksamma någon som aktivt arbetat utöver det normala för att höja säkerheten inom sporten och främst inom kalottflygningen.
Detta år går utmärkelsen inte till en person men två:

ANNIKA OCH STEFAN BURSTRÖM!

Annika och Stefan har varit väldigt aktiva med att höja medvetenheten kring canopy piloting i många år. De ger otroligt mycket tid till sporten och har hållit många pilotkurser runt om kring Sverige.
Annika och Stefan är båda engagerade i SFF och de flesta av landets hoppare har träffat på dem under vidareutbildningar inom fallskärmsförbundets ramar. De båda tävlar på toppnivå och med deras förmåga att utveckla sig och ändå hålla säkerheten i första rummet har de blivit ledstjärnor för många.
Annika är en fantastisk inspirationskälla för den kvinnliga delen av fallskärmsvärlden, både nationellt och internationellt.
Stefan var själv på hoppfältet dagen när Annelis olycka inträffade och var en av de första på plats.
Stefan och Annika är helt enkelt två underbart drivna personer, ett ’äkta fallskärmspar’ som har tagit medvetandegraden runt kalottkontroll till en nivå som inte hade uppnåtts utan dem. För det vill Annelis minnesfond tacka dem!

Annika och Stefan får en fin glasutmärkelse och 2500 SEK som kan användas för till exempel egen coachning.

VEM VAR ANNELI? 

Många av er som läser detta kände inte Anneli eller hade inte ens börjat hoppa när hon gjorde den låga sväng på Swoop Camp i Gryttjom 2005 som ledde till hennes död. De ord som sammanfattar Anneli är glädje, lycka, spontanitet och engagemang i sporten. Hon älskade fart och körde gärna MC till hoppfältet. Hon kom ifrån Umeå men bodde i Linköping och sågs hoppande såväl på olika svenska fält som utomlands för att vara med på olika rekordförsök och utvecklas inom sin egen hoppning.

Ta er gärna lite extra tid för att tänka på Anneli idag, kanske en extra sekund för att tänka på hur just du kan bidra till din egen och andras säkerhet.
Skänk också gärna en gåva till Annelis Minnesfond. Fonden drivs utanför ramen för Svenska Fallskärmsförbundet, SFF, men är tillsammans med SFF USK ett sätt att öka medvetenheten och minska antalet allvarliga olyckor och dödsfall inom sporten. Bankgironumret är 5431-5908.

Blue skies, fun jumps and safe landings!
James Cumberland, Åsah Helenius & Martina 'Ina' Nylander
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar